Visie en Missie

stopdeverslaving.nl met Hans West

De visie, missie en doelstellingen van stopdeverslaving.nl

Onze visie

Het is onze visie dat verslaving genuanceerd bekeken moet worden en dat op de meerdere aangrijpingsniveaus verschillende strategieën moeten worden toegepast.

Het is onze visie dat verslaving een biologische basis heeft en -indien eenmaal ernstig aanwezig waarschijnlijk een chronisch karakter heeft dat “middelen-specifiek” is (d.i.: ieder middel dat een polygebruiker gebuikt kan zijn eigen verslaving ontwikkelen).

Het is onze visie dat emotioneel/psychologische afhankelijkheid die daar vrijwel altijd naast ontwikkeld is door chronisch gebruik goed te behandelen is met motivational interviewing, therapie en coaching en genezing kent.

Het is onze visie dat mensen met een verslaving niet gekleineerd of ‘gebroken’ of als “ongemotiveerd” weggezet moeten worden. Ook al is hun gedrag anders gemotiveerd dan dat familie en behandelaars soms zouden willen, juist respect voor de eigen verantwoordelijkheid en het vermogen om met liefde en respect samen te werken met de omgeving maakt het goed mogelijk dat ook mensen met ernstige verslavingen een gelukkig leven kunnen leiden waarbij het gebruik (in de breedste zin van het woord) minstens gecontroleerd of zelfs gestopt kan worden.

Onze missie

De primaire missie is het terugdringen van het leed dat veroorzaakt wordt door verslaving en afhankelijkheid door het verspreiden van kennis en het opleiden en begeleiden van verslavingscoaches.

Meer verslavingsbewustzijn en meer verslavingscoaches kunnen helpen om mensen met problemen op deze gebieden niet zozeer het “rechte pad” maar veel meer hun “hun eigen pad” te laten bewandelen waarbij de neiging tot verslaving en de neiging tot afhankelijkheid een persoonlijke verantwoordelijkheid zijn.

Hoe meer mensen gedegen kennis hebben over verslaving en niet slechts “oordelen” hoe groter de kans dat deze aandoeningen minder maatschappelijk leed veroorzaken.

Het is geen keuze verslaafd en/of afhankelijk te raken maar het is wel een keuze hoe je met  deze twee dingen omgaat in jouw leven.

Wanneer je interesse hebt in meer uitleg of training: contact-pagina (klik hier)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: