YouTube: Zet gewoon de knop om… (doe dat eens even niet!) #onzin!

op zoek naar een knop

Ik schrik er nog regelmatig van hoe vaak mensen tegen een verslaafd mens zeggen: “je moet gewoon de knop omzetten!”
Dat klink natuurlijk heel plausibel en goed te begrijpen, en ook best wel “te doen”… als je er tenminste niet te lang over nadenkt.

Maar het is een van die schijnbare oplossingen voor een complex probleem die het probleem alleen maar verergeren. Want als je er beter naar kijkt is het natuurlijk onzin.

Mijn uitleg in deze YouTube:


Stop it!

Het doet me een beetje denken aan:
“Stop it!” van Bob Newhart

De werkzaamheid zal duidelijk zijn en ik hoop dan ook dat goed bedoelende leken stoppen om dit te zeggen en dat ook collega’s die claimen dat zij 80% genezen (van de groep die niet gelijk wegloopt misschien) eens gaan nadenken over hun aanpak…


als het nou toch nog gebeurt

Mocht iemand dit toch tegen je zeggen? Vraag dan eens naar het email adres van deze persoon en vul dat hieronder in zodat ik een linkje naar deze pagina kan sturen om mensen aan het denken te zetten.

Sinds ruim een kwart eeuw werkzaam als therapeut / supervisor. Gespecialiseerd in behandeling van controleverlies door verslavingen. Ik ben niet bezig met veroordeling van taboes. Ieder maakt de keuzes zoals hij/zij wil. Het draait erom dat we samen die keuzes zo maken dat je een gelukkig mens bent. Het is aan mij om daar helder en praktisch uitleg over te geven en je te helpen bij het zetten van stappen, het is aan jou om de stappen te zetten. Samenwerking staat voorop.

Tagged with: , , , , , , , , , , ,
Geplaatst in analyse van uitglijders, motivatie, omgaan met craving, opleiding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: