YouTube: Nadelen maar ook voordelen van gebruik… jouw balans (bij #verslaving)

Nadelen maar ook voordelen van gebruik… jouw balans (bij #verslaving)

Bedenk misschien even dat je het waarschijnlijk liever over de na-voordelen balans hebt. Als je bij trek namelijk eerst over de voordelen gaat zitten nadenken wordt het lastig om nog aan de nadelen toe te komen… (!)

In de verslavingscoaching en -therapie gebruiken we vaak de voor-nadelen balans… of dus liever de nadeel-voordeel balans.
Door niet alleen de politiek correcte nadelen van gebruik op een rij te zetten amar ook de voordelen uit te vragen ontstaat er veel mee interne motivatie om eens te kijken wat er aan alternatieven gedaan moet worden of minstens waarvan men afscheid moet nemen (adequaat rouwen maakt afscheid makkelijker)

Op formulieren.controleerjeverslaving.nl staat ook dit formulier… Kijk eens naar deze video om het (samen) in te gaan vullen.

samen kom je verder… als je niet bevooroordeeld bent

Sinds ruim een kwart eeuw werkzaam als therapeut / supervisor. Gespecialiseerd in behandeling van controleverlies door verslavingen. Ik ben niet bezig met veroordeling van taboes. Ieder maakt de keuzes zoals hij/zij wil. Het draait erom dat we samen die keuzes zo maken dat je een gelukkig mens bent. Het is aan mij om daar helder en praktisch uitleg over te geven en je te helpen bij het zetten van stappen, het is aan jou om de stappen te zetten. Samenwerking staat voorop.

Tagged with: , , , , , , , , , , ,
Geplaatst in afhankelijkheid, motivatie, opleiding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: