The Sinclair Methode bij biologische verslaving .03

<= deel 02

maar? maar? maar?

“Naltrexon bestaat al tientallen jaren… Waarom is deze simpele methode niet véél bekender dan?” Het recept is zo simpel:

1 pil van 50mg Naltrexon 1 uur voor ‘gebruik’… ie-de-re keer weer!

De medicatie zelf bestaat inderdaad al jaren dus daar wordt geen of weinig echte winst meer op gemaakt. En dr. Sinclair zelf heeft zijn methode ook niet gepatenteerd omdat hij geen winst wilde maken over de rug van verslaafden.
En misschien heeft dat gebrek aan commercie deze methode ook wel minder aantrekkelijk gemaakt.

Maar het is misschien nog eerder de manier van denken die zo weinig intuïtief is.
Het omdenken dat nodig is voor deze aanpak, en het niveau van kennis dat natuurlijk ook behoorlijk is. Veel mensen stappen nog steeds in die wonderlijke paradox van de verslaving en de behandeling daarvan: een middel waarvan het gebruik ervan voor iemand véél te belangrijk is geworden in het leven, dat middel gaan we nu nòg belangrijker maken maar nu met het woordje “niet” voor “het gebruik”!

Het is best behoorlijk ingewikkeld voor mensen om dat los te laten. Zeker voor de omgeving van de mensen met een verslaving, want die waren er wèl bij als iemand zijn leven versjteerde. En ook voor de artsen die juist de afhankelijkheid van medicatie willen verminderen is deze rationale niet altijd makkelijk te pakken. Er zijn daardoor dan ook niet zo veel mensen die als coach op kunnen treden bij deze aanpak.


en? dus?

Ben ik er voor?.. Dat hangt er maar helemaal van af.
Voor sommige mensen duidelijk wel, en in samenwerking met behandelend artsen die deze medicatie voor moeten schrijven heb ik er ook een aantal goede voorbeelden van gezien. Maar evenzogoed: voor andere mensen dus niet!
Wanneer je voldoet aan de voorwaarden die voor deze methode noodzakelijk zijn, dan kan het een hele goede optie zijn en het is zeker een waardevolle aanvulling op het pallet van behandel mogelijkheden.

Options save lives!

Voor de mensen die merken dat zij na een geslaagde behandeling weer beginnen te “glijden” en die niet voor abstinentie willen kiezen, dit zou een mgelijkheid kunnen zijn. Voor de mensen die gedragsverslavingen hebben die je niet helemaal kunt laten staan (zoals bij voorbeeld eten of seks bij respectievelijk eetverslaving en seksverslaving) die kunnen veel aan deze aanpak hebben als ze het op een consequente en genuanceerde manier doen.

een gesprek met Claudia Christian (bekend van Babylon 5)

Zie ook:

 

<= deel 02

origineel: PraatmetHans.nl: The Sinclair Methode

Sinds ruim een kwart eeuw werkzaam als therapeut / supervisor. Gespecialiseerd in behandeling van controleverlies door verslavingen. Ik ben niet bezig met veroordeling van taboes. Ieder maakt de keuzes zoals hij/zij wil. Het draait erom dat we samen die keuzes zo maken dat je een gelukkig mens bent. Het is aan mij om daar helder en praktisch uitleg over te geven en je te helpen bij het zetten van stappen, het is aan jou om de stappen te zetten. Samenwerking staat voorop.

Tagged with: , , , , , , , , , , ,
Geplaatst in integrative addiction service, omgaan met craving, opleiding, verslaving

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: