GHB als date rape drug

De naam die GHB wel heeft (in de hype rond deze drug) als ‘date-rape-drug’ komt ook door deze plotselinge bewusteloosheid. Het is voorgekomen dat mensen in de ‘after-party-scene’ GHB in hun drankje kregen zodat zij het bewustzijn zouden verliezen en zo door hun dader makkelijk konden worden misbruikt.

U snapt dat ik, als ik mij richt op zelfstandigheid en persoonlijke vrije keuze date rape zonder meer verwerpelijk vindt. Daarnaast is het vooral ook dom omdat de potentiële verkrachter een redelijk risico loopt om moordenaar te worden (doseren is immers moeilijk en de combinatie met alcohol maakt de werking al helemaal onvoorspelbaar). De zoute smaak is ook duidelijk te herkennen dus je loopt ook nog eens een redelijke kans gesnapt te worden. En voor iemand die bij een dergelijke poging gesnapt wordt zou ik een veroordeling terecht vinden die zich baseert op het grote risico dat het slachtoffer heeft gelopen.

‘versier’-truuk

Natuurlijk kan GHB -net zoals het welbekende alcohol- gebruikt worden om iemand over het algemeen minder minder remmingen te laten voelen. Dat is de werking van het middel, dus laat je daardoor niet verbazen… Het is een verdover die het deel van het brein dat nadenkt over gevolgen als eerste verdooft. Dus als je beslist het te gebruiken, wees je bewust van de hoeveelheden (in relatie tot jouw lichaamsgewicht). En als je dergelijke downers gebruikt dan is het natuurlijk niet heel vreemd als morgen blijkt dat je onder invloed dingen zult hebben gedaan waar je achteraf niet alleen maar blij mee bent.

Op dergelijke manier zal GHB regelmatig worden ‘ingezet’ en dat mensen vervolgens zeggen dat het zoute middeltje ongemerkt in hun drankje is gedaan… het zal ongetwijfeld ook gebeuren, zeker bij drankjes met een sterke eigen smaak.

Meer info:

Sinds ruim een kwart eeuw werkzaam als therapeut / supervisor. Gespecialiseerd in behandeling van controleverlies door verslavingen. Ik ben niet bezig met veroordeling van taboes. Ieder maakt de keuzes zoals hij/zij wil. Het draait erom dat we samen die keuzes zo maken dat je een gelukkig mens bent. Het is aan mij om daar helder en praktisch uitleg over te geven en je te helpen bij het zetten van stappen, het is aan jou om de stappen te zetten. Samenwerking staat voorop.

Tagged with: , , , , , , , ,
Geplaatst in downers, opleiding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: