ParaMethoxyAmfetamine (PMA) een designerdrug met een risico

stopdeverslaving-designerdrugPMA (ParaMethoxyAmfetamine) is, zoals de naam al laat zien, een designerdrug, een amfetaminederivaat. Het is daarmee een stimulerend middel en heeft in die zin niet zoveel nieuws in zich. Het is een stof doie nog wel eens als “XTC” wordt verkocht. De stof is niet per sé gevaarlijker of meer verslavend dan andere stoffen uit deze hoek. Maar het heeft alleen een vrij lastig verschil met veel andere designerdrugs. ParaMethoxyAmfetamine is een middel dat meer tijd nodig heeft voordat de werking duidelijk wordt.

 

Het Gevaar van ongeduld

Het ongeduld van de gebruiker maakt deze drug gevaarlijk want overdosering is, zoals al met enige doden is bewezen, zeker niet denkbeeldig.
Mensen slikten een pil en verwachtten na een bepaalde tijd daar ook iets van te voelen. Als dat niet gebeurde is het natuulijk ook heel logisch om te denken: “zeker niet zulk goed spul” en er een volgende dosis overheen te slikken. Na verloop van tijd begint er dan iets te werken (achteraf gezien: de eerste dosis) en mensen zijn tevreden met de werking en gaan niets vermoedend op stap. Zich nog niet bewust van de tijdbom die op dat moment nog tikt in het maagdarmkanaal en bloedbaan en straks pas in zal slaan…
Dus wanneer je PMA wilt slikken dan moet je jezelf dus wel goed bewust zijn dat je duidelijk meer geduld moet hebben dan je gewend bent.

zie ook: http://www.xtcpillen.groenzorg.eu/

 

Sinds ruim een kwart eeuw werkzaam als therapeut / supervisor. Gespecialiseerd in behandeling van controleverlies door verslavingen. Ik ben niet bezig met veroordeling van taboes. Ieder maakt de keuzes zoals hij/zij wil. Het draait erom dat we samen die keuzes zo maken dat je een gelukkig mens bent. Het is aan mij om daar helder en praktisch uitleg over te geven en je te helpen bij het zetten van stappen, het is aan jou om de stappen te zetten. Samenwerking staat voorop.

Tagged with: , , , ,
Geplaatst in uppers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: